מערכות נידוף נדרשות ע"פ חוק,
יש לנהל את האוויר בצורה נכונה במטבח המוסדי כדי להבטיח את בריאותם ובטיחותם של כלל אורחי ועובדי המקום.
כמויות החום הגדולות ,אוויר רווי שמן ועשן מייצרות תנאי סביבה קשים מאד לעבודה.
היעדר מערכת נידוף פירושו שחום, עשן וגזים רעילים מתהליכי בעירה נמצאים במקום העבודה, שלא לדבר על התפשטות לחלקים אחרים של הבניין,
מה שיכול להביא לאסון של שריפה והתפשטות האש אל חלל המסעדה וחלל הבניין.
יש לציין כי כלל הרכיב מערכת הנידוף נדרשים לעמוד בת"י 1001 חלק 6 בטיחות אש בבניינים אוורור והגנה מפני אש
במערכות בישול, ובתקן היחידה לאיכות הסביבה.
הרכיבים העיקריים הנדרשים לסביבת עבודה בטוחה ונקייה :