יש לנהל את האוויר בצורה נכונה במטבח המוסדי כדי להבטיח את בריאותם ובטיחותם של כלל אורחי ועובדי המקום.
כמויות החום הגדולות ,אוויר רווי שמן ועשן מייצרות תנאי סביבה קשים מאד לעבודה.
היעדר מערכת נידוף פירושו שחום, עשן וגזים רעילים מתהליכי בעירה נמצאים במקום העבודה, שלא לדבר על התפשטות לחלקים אחרים של הבניין,
מה שיכול להביא לאסון של שריפה והתפשטות האש אל חלל המסעדה וחלל הבניין.
יש לציין כי כלל הרכיב מערכת הנידוף נדרשים לעמוד בת"י 1001 חלק 6 בטיחות אש בבניינים אוורור והגנה מפני אש
במערכות בישול, ובתקן היחידה לאיכות הסביבה.
הרכיבים העיקריים הנדרשים לסביבת עבודה בטוחה ונקייה :
המנדף
הוא החלק המאפשר כינוס ולכידת הגזים מהסביבה. המנדף תלוי מעל ציוד הבישול.
המנדף חייב לכלול מסננים [עוצרי להבות ] על מנת לספק הפרדה יעילה ומניעת מעבר גיצים לשאר רכיבי המערכת בשעת שריפה. פילטרים אלה יחד עם ניקוי מנדפים נכון מוודאים כי אין הצטברות של שאריות שומן או חלקיקים אחרים בכניסת האוויר, העלולים להפריע ליעילות המערכת.
יש לציין שהמנדף הינו פריט עיצובי לכל דבר.
מנדף תקני עשוי נירוסטה 304 בעובי דופן של 1.25 מ"מ וחלקיו יחוברו בריתוך רציף