המנדף הוא החלק המאפשר כינוס ולכידת גזים מחלל המטבח, מעבר לכך שמנדף למסעדה הוא חובה כנדרש ע"פ מכון התקנים הישראלי (שאיבת עשן בחירום תקן 1001 חלק 6) ותקן היחידה לאיכות הסביבה, מנדף למסעדה הוא גם חובה ברמה המקצועית של המטבח המוסדי.
מיקום המנדף הוא מעל גריל, תנור, גז, ועוד.
המנדף מאפשר כינוס ולכידת גזים מהמטבח, מסנן את העשן, השומנים, החום, והריחות המצטברים במהלך הבישול.
האוויר שהמנדף שואב נפלט החוצה דרך הארובה, במידה ומדובר במנדף ללא ארובה הוא נפלט ישירות אל החלל שמחוץ למבנה.
מנדפים במסעדות דורשים עבודה קבועה של חברה המתמחה בניקוי מנדפים וארובות.
המנדף צובר שומנים, פיח, ולכלוך במהלך הבישול,
דבר זה פוגע במנדף לאורך זמן ומסוכן לנמצאים בחלל העבודה.
דוגמא:
כאשר שמן נדבק למנדף לאורך זמן זה עשוי להפוך אותו לדליק במיוחד,
בנוסף השומן והפיח שמצטבר עלולים לזהם את האוויר במטבח.
תחזוקת המנדף היא בגדר חובה ע"פ תקן 1001 חלק 6.
אי שמירה על תחזוקה וניקוי המנדף עלולה לגרום בעיות כמו איכות סינון אוויר ירודה, עודף חום, סכנת שריפה ועוד.
פגיעות כאלו עשויות להוביל לעלויות תחזוקה יקרות בעתיד.
מומלץ לקבוע לוח זמנים לתחזוקה קבועה.
מנדף תקני עשוי נירוסטה 304 בעובי דופן של 1.25 מ"מ וחלקיו יחוברו בריתוך רציף,
המסננים במנדף יהיו בעלי חותמת UL.
ברוב המנדפים קיימת מערכת כיבוי אש בחירום,
המערכת מובנת במנדף ונועדה בכדי לפעול במצב חירום של שריפה.
מערכת כיבוי האש פועלת ללא שימוש במים, אלא בכימיקלים החונקים את האש במהירות.
המנדף חייב לכלול מסננים (עוצרי להבות) על מנת לספק הפרדה יעילה ומניעת מעבר גיצים לשאר רכיבי המערכת בשעת שריפה.
ישנם המון סוגים של מנדפים בגדלים ועיצובים שונים המותאמים לכל סוגי המסעדות.
כיום המנדף הוא חלק בלתי נפרד מעיצוב המטבח במסעדה.
בבחירת מנדף למסעדה חשוב לשים לב:
המנדף צריך להיות חסכוני ויעיל.
לעבוד במינימום צריכת אנרגיה ומקסימום יעילות בקצב
הבישול במטבח.
לפעול במצבי חירום של שריפה במטבח ולתת התראה מידית.
במנדף זה העשן, הריחות והשומנים, נפלטים החוצה מהמנדף דרך הארובה אל פתח הארובה ולאוויר הפתוח.
שיטה זו מאפשרת הולכה מדויקת של האוויר המגיע מהמנדף.
חלל המטבח נשאר עם אוויר נקי לנשימה לעובדים, וללקוחות.
בשונה ממנדף עם ארובה כאן האוויר נפלט ישירות אל החלל שמחוץ למבנה,
לכן מנדף ללא ארובה פחות אפקטיבי במסעדות שנמצאות בסביבת מגורים ועוד.
העלות נשענת על מספר פרמטרים משתנים כמו:
1. עלות התקנת המנדף והכנת תשתית נכונה למנדף חדש.
2. עלות סוגו של המנדף וטכנולוגית תנועת האוויר, חיסכון באנרגיה ועוד.
3. עלות התחזוקה השוטפת של המנדף.
חברתנו מייצרת מתכננת ומתקינה מנדפים עילים כחלק ממערכות נידוף למטבחים מוסדיים.
המנדפים מתוכננים מיוצרים ומותקנים כנדרש ע"פ תקן 1001 חלק 6.
המנדפים שלנו מרהיבים ביופיים ומותאמים להצבה במטבחים פרונטלים.
המנדפים מסופקים כסטנדרט עם תאורת led יעילה, מערכת ניגור ואיסוף שמן יעילה ועוצרי להבות בתקן ul.
עבור מטבחים אשר כוללים פס חם גדול במיוחד חברתנו מספקת מנדפים עם מערכת מיסוך אוויר [מנדפי jet] לטובת חיסכון באנרגיה.
תכנון נכון של ספיקות האוויר הנדרשות וצורת המנדף הינם הבסיס למערכת נידוף יעילה ובעלת ניצול אנרגיה מקסימלי.
אנו מזמינים אותך ליצור עימנו קשר.
הניסיון הטכני, ההנדסי והניהולי הצבור בחברה מאפשר מתן פתרונות בשיטות החדישות ביותר הקיימות בשוק וביחד עם ניסיון עשיר בניהול פרויקטים, מביאה CFM ללקוח את הפתרון הטוב ביותר, בזמן הנדרש ובמוצרים אמינים ללא פשרות.
סניף ראשון: 050-6909099
סניף ת"א: 054-2265922
אימייל: info@cfmv.co.il
כתובתינו: חיל החימוש 36, ראשון לציון